ЗАВРШНА ФАЗА АКЦИЈЕ "НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ 2021-22"

Vijest:: 

Уз велику помоћ браће из Удружења 72спбр које је више него удвостручило наша прикупљена средства, помогли смо борце и породице. Остало је неколико детаља да остваримо зацртани план. Хвала свима који су помогли у овој акцији.

Миодраг Капор
"С Божијом помоћи и уз дан Свете Петке приводимо крају радове на још три куће наших сабораца. Реновирана је кућа породици погинулог Ивана Живковића из Блаца, реновиран стан Борцу Прве категорије Роберту Кривокући из Панчева и саграђена кућа Станнку Лазаревићу иу околине Бијељине.
У акцији коју смо координирали са братском Фондацијом "За невидљиве хероје" из Торонта у Канади су прикупљена средства за почетак акције "Нису заборављени 21 - 22" која су одмах у целости пребачена на рачуне ове три породице. Четврта породица из Босанског Грахова је због проблема са власништвом изостављена из акције.
Уз помоћ локалних самоуправа, пријатеља 72. Специјалне и чланова Удружења прикупили смо још толико средстава да успешно завршимо планиране радове.
1. Иван Живковић, носилац ордена за храброст, био је припадник 72. Специјалне бригаде и погинуо је на Кошарама од снајперског метка припадника британског САС-а. На кући у којо живе родитељи и сестра заменили смо кров, поставили олуке и президали димњаке, заменили прозоре и улазна врата, а затим урадили унутрашње уређење постављањем спуштених плафона, глетовањем свих зидова, заменом електричних инсталација, кречењем и постављањем нових подова.
2. Роберт Кривокућа, заставник, бивши припадник 72. Специјалне, отац шесторо деце живео је у неусловном стану. Код њих смо све прозоре и врата заменили алуминијском столаријом, замењена је комплетна водоводна, канализациона и електро инсталација, постављене нове плочице у купатилу, нови бојлер, ВЦ шоља и све славине и вентили, као и туш кабина, замењена улазна и врата од купатила и урађено унутрашње уређење стана (глетовање и кречење.
3. Станко Лазаревић, из Горњег Магнојевића код Бијељине, борац Прве категорије, припадник "Пантера", два пута рањаван, отац четворо деце, живео је у земљаној кући са две просторије 3х3, без купатила. На темељ за нову кућу који је сам припремио озидали смо нову кућу, покрили је уградили столарију, елекро и водоводне инсталације и са да се ради на унутрашњем малтерисању просторија. Уз Божију помоћ требало би да Станко са супругом и четири ћерке ускоро почне да живи у нормалним условима. Код њега једино још увек нису завршени сви потребни радови."

СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ЈОЈ ДЕЦА ВЕРНА!!